Kategoriarkiv: 2016 og eldre

Stockholm

Foto Klara G
Foto Klara G

Søndag 13. november skal jeg få se ENSAM OCH ESMERALDA  I Tårnrummet. Den passer for alle fra 9 – 99 år, så jeg greier meg. Unga Dramaten er nå tilbake i Dramatenhuset.

Fredag 11. november er det FALLA UR TIDEN
På Stora Elverket.
«Falla ur tiden är regissören Suzanne Ostens tolkning av den israeliske författaren David Grossmans hyllade roman Fallen ur tiden. Uppsättningen är en del av Bergmanfestivalen 2016, och detta är första gången Suzanne Osten regisserar på Dramaten.»

Høsten 2016

I over ett år har Torgunn Wold og Michael Sharman jobbbet med Larve for å gjøre den enda bedre enn på premieren 29. august 2015. Og nå 3. september på Marikollen kultursenter i Rælingen var de i mål. Torgunn og Michael kan være stolte av Larve, som jeg venter meg mye av.

Animalske produksjoner turnerer med Det skyggefulle til flyktningemottak.  Og 3. desember er det åpen forestilling på Nesodden bibliotek. Dette er en krevende forestilling for utøverne. – forestilling, dialog og verksted i 2,5 time. Den kan heller ikke fylle noen gymsal, kun 30 barn av gangen. Men det er en viktig forestilling/verksted som setter naturvern på dagsorden for mindre barn.

Av dyr er du kommet har nypremiere med to nye skuespillere søndag 23. oktober på Trikkehallen på Kjelsås. Den skal på en måneds turnè til skoler i Akershus.

Prins te Paard skal kanskje til Markedet for scenekunst i 2017 med forestillingen Cornelis.  I begynnelsen av oktober skal den for første gang vises innendørs. I Iljmuiden i Nederland. Jeg reiser for å se forestillingen  8. og 9. okober.

 

Cornelis to Sandefjord 2017?

Monday the 22nd of August Prins te Paard visisted Sandefjord to meet Gunn Strand Eliassen in the Market of Performing Arts. We wanted to discuss the possibilities to take  Cornelis to the Market in spring 2017.

Liset Moerdijk, Gunn Strand Eliassen and Rutger Bergboer
Liset Moerdijk, Gunn Strand Eliassen and Rutger Bergboer

We visisted both the Gaia hall and some industrial areas.
Now we have to seek financial support to implement the visit.

Prins te Paard operates in site specific theatre and is one of the last companies in Holland with this expertise.

 

Uke 14 Om mus og menn

Det var en aktiv uke for tilskueren. Torsdag 7. april Verk Produksjoner: Beat The Drum : Wishful Beginnings og søndag 10. Teater Innlandet: Om mus og menn.

Om mus og menn

Foto gjengitt etter tillatelse fra Teater Innlandet

Jeg er jo svært glad i Verk sine forestillinger. De sier noe vesentlig på en annen måte enn hovedscenene. Jeg ble svært fasinert av Walk, Stalker og Det Evige Leandet. Men Wishful Beginnings appellerte ikke til meg på samme måten.

Men noe som satt seg fast i mellomgulvet var Om mus og menn av John Steinbeck. Skal du sette opp klassikere må det være kvalitet, og det var det søndag kveld på Teater Innlandet på Hamar. Samspillet mellom Tom Styve og Åsmund Brede Eike var så bra at Hedda komiteen bør ta de med i vurderingen. Og samspillet mellom regissør, Anne-Karen Hytten, og ensemblet må ha vært svart godt!

Vel det var siste forestilling og siden Teater Innlandet ikke er et repertoarteater vil vi neppe få se denne oppsetningen igjen – i alle fall med samme skuespillere.

Teatermarked i Sandefjord for 21. gang

Onsdag 30. april starter markedet for Scenekunst i Sandefjord. Og så skal jeg være med også i år – for 21. gang. Hurra!

Animalske produksjoner har fått med to forestilinger.
Torsdag 30. april vises RAMI OG YULI En figurteaterforestilling med to svært erfarne utøvere Annika Udo og Thomas Hildebrand. Anne Mali Sæther har regien. Det er ikke så mange slike forestillinger som lages, og så for en aldersgruppe fra 10 år. Uhyre spennende.

Fredag 1. april vises den interakvite forestillingen DET SKYGGEFULLE. Dette har vært en reise på sparebluss, men en spennende reise inn i et nytt univers. Med et fantastisk resultat. En billedkunstners møte med en scenekunstner.

Foto: Guri Guri Henriksen
Foto: Guri Guri Henriksen

På Markedsplassen onsdag ettermiddag presenterer  Rutger Berboer fra Prins te Paard presenterer forestillingen The Flight.
Prins te Paard er også en av mine samarbeispartnere.

Dette burde skrives i nutid

Mungo Park i Allerød er stedet for store teateropplevelser.

Onsdag 27. januar var jeg så heldig å få oppleve DETTE BURDE SKRIVES I NUTID – Helle Helle sin roman.
For en person som har lest alle Helle Helle sine romaner og som mener at hun burde fått Nordisk Råds literaturpris i år er det selvsagt et must å se oppføringen.

Og dette var ikke en dramatisering i vanlig forstand. Instruktør Martin Lyngbo sier «Alle talte ord er taget direkte fra bogen».  Det var en stund siden jeg hadde vært i Danmark, men etter en kort stund skjønte jeg alle replikker. Det hjalp nok også litt at jeg hadde lest romanen på nytt like før.

Kasper Leisner var som vanlig svært god. Det var litt synd at Marie Bach Hansen ikke spilte. Men jeg fikk oppleve en ny fantastisk skuespiller – Christine Albeck Børge. Dette var en ny stor teateropplevelse i Mungo Park sin rendyrkede stil.

Mungo Park er jo nærmest en talentfabrikk. Jakob Oftebro dro rett fra teaterhøgskolen til Mungo Park. Det samme gjorde Marie Back Hansen.

Det er ikke alltid at de teaterstykkene en ønsker å se er der når man likevel skal til Sjælland. Men denne gangen reiste jeg etter når DETTE BURDE SKRIVES I NUTID  skulle spilles. Kun to dager denne våren.

 

 

Anne Mali

Animalske produsjoner er i full gang med sitt neste prosjekt: DET SKYGGEFULLE. Prosjektet er støttet av spenn.no.
Dette er et interaktivt skyggeteater- og natur-filosofisk prosjekt utviklet i samarbeid med kunst-formidler ved Museet for samtidskunst: Guri Guri Henriksen.

Tema:
Utrydningstruede arter i nærmiljøet og liv som kaster skygger.

Vi ønsker å invitere barn inn som dialogpartnere i spennet mellom kunst, natur og vitenskap.

Sammen med LYTT og AV DYR ER DU KOMMET vil dette være innlegg i debatten om vår klode. Ingen fasitsvar, men «forestillinger» med åpne løsninger for de unge.

 

 

 

 

 

 

 

En travel høst

Lørdag 29. august kl. 13:00 er det urpremiere på LARVE av Torgrunn Produksjoner i Ås kulturhus. En spennende forestilling for barn fra 6 år med to utøvere og «språkløst». Danseteater med og av Michael Sharman og Torgunn Wold.

Onsdag 14. oktober kl. 12:30 er det nypremiere i Stillverk 1 – Trondheim ( lokalene til Teater Visuell) av RAMI OG YULI av Kristofer B Grønskag. Dette er en  vakker og  dramatisk figurteaterforestilling inspirert av Romeo og Julie. Med Annika Udo og Thomas Hildebrand.

Samarbeidet med den nederlandske gruppa Prins te Paard vil være i fokus.

The Flight 1

Toni Usman Produksjoner arbeider med et manus av Kristian Lykkeslet Strømskag om den vellykkede innvandreren. Dessuten må vi finne samarbeidspartnere til MØRKETID  på urdu.

The Flight by Prins te Paard

Når du skal representere en utenlandsk aktør i Norge, bør du selvfølgelig ha førstehånds kjennskap til hva aktøren/gruppa holder på med. I juli dro jeg derfor til Hildesheim i Tyskland for å se forestillingen THE FLIGHT. Temaet om en savnet pilot fra 2.verdenskrig fascinerte, og etter å ha sett forestillingen to ganger, ble jeg sikker i min sak – dette bør være noe for oss. Forestillingen får fram alle menneskelige sider ved krig, samtidig som den ivaretar det historisk korrekte.

IMG_20150718_211011

THE FLIGHT er et gigantisk objekt-teater med gravemaskin, vanningssystem og magiske teatereffekter, så som brøl fra en original B 17- motor, lynglimt fra antiluftskyts og innslag av originale filmopptak. Én skuespiller med en stor teknisk stab i bakgrunnen.