Dette burde skrives i nutid

Mungo Park i Allerød er stedet for store teateropplevelser.

Onsdag 27. januar var jeg så heldig å få oppleve DETTE BURDE SKRIVES I NUTID – Helle Helle sin roman.
For en person som har lest alle Helle Helle sine romaner og som mener at hun burde fått Nordisk Råds literaturpris i år er det selvsagt et must å se oppføringen.

Og dette var ikke en dramatisering i vanlig forstand. Instruktør Martin Lyngbo sier «Alle talte ord er taget direkte fra bogen».  Det var en stund siden jeg hadde vært i Danmark, men etter en kort stund skjønte jeg alle replikker. Det hjalp nok også litt at jeg hadde lest romanen på nytt like før.

Kasper Leisner var som vanlig svært god. Det var litt synd at Marie Bach Hansen ikke spilte. Men jeg fikk oppleve en ny fantastisk skuespiller – Christine Albeck Børge. Dette var en ny stor teateropplevelse i Mungo Park sin rendyrkede stil.

Mungo Park er jo nærmest en talentfabrikk. Jakob Oftebro dro rett fra teaterhøgskolen til Mungo Park. Det samme gjorde Marie Back Hansen.

Det er ikke alltid at de teaterstykkene en ønsker å se er der når man likevel skal til Sjælland. Men denne gangen reiste jeg etter når DETTE BURDE SKRIVES I NUTID  skulle spilles. Kun to dager denne våren.