Cornelis

Cornelis 1

Cornelis er en mytisk figur som er halvt fisker, halvt landstryker. Han dukker opp der nabolag trues med ødeleggelse, der industrien ekspanderer og gamle fisker-historier er i ferd med å bli glemt. Han redder historiene ved å gjemme dem i store krukker og viser dem frem med en prosjektor som er gjemt i solpanelet på det merkelige kjøretøyet sitt, som kan forflytte seg både til lands og til vanns. Det er likevel en klar begynnelse og slutt i denne forestillingen, der Cornelis til slutt flykter når vannet kommer og hans «verden» blir borte.

Cornelis er en familieforestilling som kan spilles som bevegelig utendørsforestilling i gatene under festivaler, på dag eller kveldstid. Trehjulskjøretøyet til Cornelis holder seg selv med energi ved hjelp av 4 solcellepanler og en elektrisk motor. Kjøretøyet er lydløst og med en toppfart på 15 km i timen. Men også om kvelden kan han kjøre rundt. Batteriene må da lades (fra vanlig nett) etter omlag 5 km.

Den store forskjellen på gateteateret og kveldsforestillingen er at kveldsforestillingen blir mer poetisk, drømmeaktig og publikum bringes mer inn i universet hans. Det brukes lys, lydeffekter og vanneffekter og dessuten 3 prosjektorer som projiseres på fiskegarn, mens på gateteateret er det en liten skjerm i «bilen».

Forestillingen er språkløs.

Om Cornelis 

 

Frilans teaterprodusent