The Flight

The Flight 1

I THE FLIGHT rekonstruerer Prins te Paard det siste oppdraget til et alliert (amerikansk) bombefly under den andre verdenskrig. Piloten har vært savnet siden den gang. Når så flyet hans graves frem etter 70 år, «vender han tilbake» til stedet der flyet styrtet. Et funn av en spesiell gjenstand blant vrakrestene får ham til å huske hva som har skjedd, og ved hjelp av en gravemaskin tar han oss med tilbake til den siste fatale flyvningen.
Forestillingen er spektakulær og dramatisk, med en fantastisk scenografi av lys, lyd, vann, ild og store maskiner, men bare én skuespiller. På denne måten får forestillingen også fram de menneskelige aspektene ved en krig.

Som bakgrunn for stykket, har Prins te Paard har fått tilgang til dagbøkene til en amerikansk pilot som ble meldt savnet under den 2.verdenskrig.

IMG_20150718_211910

Forestillingen starter utenfor et telt med vrakrester fra en flystyrt. Samdidig kan vi se en gravemaskin lete etter deler. Vi føres gjennom teltet til et oppsatt amfi og en forestilling på ca 45 minutter. Forestillingen spilles på engelsk (amerikansk), men kan etter avtale få norske «undertekster» på skjerm.

Lokale amatører spiller rollene som letemannskap under utgravingen.

Praktiske forhold:

Kan starte en halv time etter solnedgang. I amfi inntil 350 tilskuere.

Om forstillingen
Nederst på siden en video med glimt fra forestillingen.

Frilans teaterprodusent