Kategoriarkiv: 2019

Å spille i kulturråds lottoen

Av og til så lurer du på hva du driver med. Er det noen vits i å skrive alle disse søknadene. Men av og til så må man bare gjennom det. Du blir bare tatt av at «denne» ideen – den må produseres.

Til prosjekt teater ( tidligere fri scenekunst) var det i høst cirka 150 søknader.

  • Av dem er det cirka 30 % som er useriøse ( slik som når en student søker om å bli teatersjef på Nationaltheatret) eller de har søkt på feil ordning – det vil si 45 søknader
  • Da er vi 105 ( for min søknad er jo blant det som ikke er tull og tøys) igjen.
  • Noen av dem er geniale og får penger uten diskusjon. Det er nok omlag 5 %  – det vil si 8. ( dyktige er vi  – men geniale er vi kanskje ikke)
  • Nå  man leser listene så ser man at cirka  20 % får søknadene sine innvilget. Det vil si 30.
  • Da må vi som er gode, men ikke geniale slåss om 22 lottogevinster. Vi er 97 stykker igjen.
  • Når man leser listene så ser man at kunstnere som man setter stor pris på – og regner som gode og seriøse – også har fått avslag. ( det hjelper litt – men ikke så mye).
  • Og så fikk vi  ikke gevinst denne jula heller. Men man kan jo trøste seg med at sjansene er mye større for gevinst her enn i Lotto.
Prins te Paard – Cornelis

Illustrasjonsbildet er fra  CORNELIS  en utendørsforestilling jeg prøvde å få til Norge – men vi fikk ikke støtte. Bildet er tatt i en fiskehall i Nederland i 2016.

Mens vi venter på Godot

Torsdag 31. oktober skal jeg igjen få se MENS VI VENTER PÅ GODOT eller på svensk I väntan på Godot på Dramatens lilla scene.

(foto: Dramaten)

Da Toralf og Espen spilte på Nationaltheatret var det stadig utsolgt. Og da vi endelig fant billetter var den flyttet til hovedscenen. Vi gikk ikke. Tidligere hadde vi sett et «karakterdrap» på en forestilling ved å flytte den til hovedscenen.

Fjernsynsteatret og Arild  Brinchmann var redningen for oss teaterinteresserte på landet. Hver tirsdag var det forestilling.  MENS VI VENTER PÅ GODOT ble vist i 1965 i Arne Thomas Olsen sin regi,  med Arne Bang-HansenSverre HansenHenki KolstadPer Lillo StenbergHenrik Lund. 

Min forestilling om mor

Bente Børsum skal høsten 2019 spille MIN FORESTILLING OM MOR her:

Onsdag 9. oktober kl. 13:00 Rådhusteatret Kongsvinger
Torsdag 10. oktober kl. 19:00 Lier kulturscene
Søndag 13. oktober kl. 14:00 Smia, Drøbak
Torsdag 17. oktober kl. 19:00 Vestre Toten kulturhus, Raufoss
Lørdag 19. oktober kl. 14:00 KulturArena Aurskog-Høland, Bjørkelangen
Torsdag 7. november kl. 19:00 Elverum kulturhus
Om forestillingen

Fuglane for scenen

Per Christian Selmer-Anderssen  i Aftenposten har anmeldt Riksteatret sin oppsetning FUGLANE.  Jeg  har ikke sett forestillingen. Selmer- Anderssen sier: «Hvorfor må vi se Vesaas’ mesterverk «Fuglane» på scenen? Riksteatret svarer med for lavtflyvende teater. »

Det er klart man kan sette opp FUGLANE på scenen. Det Norske Teatret gjorde det i 1997. Det var en fantastisk teateropplevelse.

Fuglane var dramatisert av Ole Anders Tandberg og Nils Sletta. Musikk – Fläskkvartetten. Regi Ole Anders Tandberg. Mattis ble spilt av Nils Sletta.