Mammas flicka

Noen skuespillere kan gjøre monologer, andre greier det ikke i det hele tatt.  Det sa min gamle sjef. Tenk så fikk jeg igjen møte en skuespiller som mestret monologen, og innholdet var ikke lett – FAMILIEVOLD. Det å kunne bli en annen person bare ved å ta på en liten lue viser at regissør Chris af Enehielm også har løst sin oppgave på en fantastisk måte.

«Mammas flicka baserar sig på en verklig historia om en uppväxt i en familj där våldet har normaliserats. Den prisbelönta journalisten Jeanette Björkqvist väljer den lilla flickans perspektiv och monologen utvecklas till den vuxna kvinnans berättelse om överlevnad.» Dette sier Lilla Teatern på sin nettside. En del av Helsingfors Stadsteater, men med egen kunstnerisk ledelse.  Og de spiller ofte på svensk.

Foto: Henrik Schütt
Foto: Henrik Schütt

Det er Linda Zilliacus som tolker rollen som Milla på en utmerket måte.